Infiltratiemeting
Om er zeker van te zijn dat waterpasseerbare bestrating die door ons gereinigd is, ook echt effectiever is na onze reiniging, hebben wij een meetsysteem ontwikkeld. Dit systeem meet de infiltratiecapaciteit van water bij buitenbestratingen.
Bij de metingen wordt de norm in vakjargon uitgedrukt in een K-waarde. Nieuwe bestrating heeft een K-waarde van gemiddeld 4500, dit betekent dat de bestrating 4500 liter water per seconde per hectare kan afvoeren. Bestrating waarvan de voegen vervuild zijn geraakt hebben vaak een K-waarde van ongeveer 750. Dit betekent dus een behoorlijke vermindering in de afvoercapaciteit.
Het meetsysteem waarmee wij de infiltratiesnelheid in de bodem meten bestaat uit een verticale kolom met water. Om te voorkomen dat er zijwaarts water uit de kolom lekt, (Het water moet immers de bodem inzakken.) wordt er tegendruk gecreƫerd door rondom de kolom een tweede kolom met water aan te brengen. Op deze manier krijgen we een eerlijke meting van het oppervlak bestrating onder de binnenste verticale kolom.
Uit de bevindingen van de meting stellen wij een rapport op. In dit rapport wordt ook rekening gehouden met luchtdruk, temperatuur en luchtvochtigheid. Ook wordt rekening gehouden met de te verwachten neerslag in het gebied waarin de meting is verricht. De te verwachten neerslag wordt gebaseerd op de neerslag die gemiddeld in eerdere jaren is gevallen. Al deze bevindingen bij elkaar leiden tot een eindresultaat waarin wij de opdrachtgever een duidelijk en onderbouwd advies kunnen geven.
Uiteraard is het ook mogelijk om preventief een meting uit te voeren om te bepalen of het nodig is om de bestrating te reinigen of om een probleemgebied te lokaliseren.
Als aanvulling op de metingen, en gecombineerd met de reiniging van infiltratiebestrating, kunnen wij onze opdrachtgevers een verzekeringspakket aanbieden. Hiermee garanderen wij een goed functionerende bestrating gedurende meerdere jaren.
Neem voor meer informatie contact met ons op